2012 m. vasario 4 d., šeštadienis

Pulp Fiction (1994)



Du gangsteriai Vincent Vega (John Travolta) ir Jules Winnfield (Samuel L. Jackson) atvyksta atsiimti jų bosui priklausančio lagamino, kuris atsidūrė pas keturis vaikėzus. Išklausę pamokslų du jaunuoliai tampa nušauti. Iš kitos patalpos iššoka dar vienas jaunuolis ir nusitaikęs į gangsterius ištuština visą revolverio būgną, tačiau nė viena kulka nepataiko į tikslą. Jis tampa trečiąja gangsterių auka. Vienintelis iš ketvertuko likęs gyvas išsivežamas kartu su lagaminu. Važiuodami Vincentas ir Jules nesutaria, ar tai, kad jie liko gyvi, kai į juos šaudė, stebuklas ir dievo ženklas, ar ne. Jiems besiginčyjant Vincentas netyčia nušauna keleivį.


Kadangi jų bosas neturi savų žmonių rajone, kuriame įvyko nelaimė, jie užsuka pas Jules draugą Jimmie. Jimmie labai nepatenkintas, nes jo žmona tuoj grįš iš naktinės pamainos ligoninėje ir, greičiausiai, pamačiusi, kad jos namas virto negyvų negrų sandėliu, užsimanys skirtis. Jules skambina bosui. Bosas išsikviečia problemų sprendėją Winstoną Wolfe, kuris tiksliais nurodymais per keturiasdešimt minučių sutvarko betvarkę.

Gangsteriai atsisveikina su Winstonu "Vilku" automobilių savartyne ir užsuka į užkandinę. Jiems besišnekučiuojant apie Jules planus mesti darbą ir pradėti keliauti prie kito stalelio sėdinti jaunų plėšikų porelė Ringo ir Yolanda nutaria, kad užkandinės prastesnis taikinys nei bankas, bet geresnis nei parduotuvė ir pradeda apiplėšimą. Jules atiduoda Ringo savo piniginę, tačiau susiginčija dėl lagamino, kuris priklauso bosui. Jules ginčo metu atima Ringo pistoletą, paskaito pamokslą, atsiima piniginę, atiduoda joje esančius pinigus ir paleidžia, nors tam prieštarauja iš tualeto grįžęs Vincentas.

Jules ir Vincent sėda į taksi ir nuvažiuoja pas juodaodį bosą Marsellus, kuris ką tik įtikinamai paprašė boksininko Butch pralaimėti kovą penktame raunde. Tačiau Butchas laimi kovą, susišluoja pinigus, kuriuos pastatė lažybose už savo pergalę, ir pasprunka į motelį, kur jo laukia draugė. Ryte jis sužino, kad draugė ant spintelės paliko jo laikrodį. Brangų prisiminimą, kurį jo tėvas, būdamas nelaisvėje Vietname, slėpė užpakalyje kelis mėnesius, kad galėtų perduoti savo sūnui. Butchas išvyksta pasiimti laikrodžio ir savo bute nušauna Vincent, kuris eidamas į tualetą neapdairiai palieka pistoletą ant stalo.

Grįždamas Butch pėsčiųjų perėjoje partrenkia su pirkiniais einantį Marsellus Wallece ir pats rėžiasi į tvorą. Atsipeikėjęs Wallece pradeda vytis iš automobilio iššokusį Butch. Gaudynės baigiasi ginklų parduotuvėje. Ten juos abu suriša parduotuvės savininkas, o jo draugas policininkas išprievartauja keturpėsčią Marsellus. Butchas išsivaduoja ir išvaduoja bosą. Wallece ištaško prievartautojui tarpkojį ir liepia Butchui dingti iš miesto. Butch sėda ant prievartautojo Zed motociklo ir išvyksta su savo drauge.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą