2012 m. vasario 3 d., penktadienis

Heat (1995)


Užkietėjusių, ne kartą teistų nusikaltėlių komanda, vadovaujama charizmatiško vienišiaus Neil McCauley (Robert De Niro), į apiplėšimus eina, kaip į darbą. Gauja nusitaikė į inkasatorių automobilį, kuriame vežamos pinigų plovėjui Roger Van Zant priklausančios obligacijos. Vykdant apiplėšimą naujas gaujos narys Waingro išprovokuoja susišaudymą. Nužudomi trys krovinį lydėję policininkai. Gaujos lyderis nusprendžia pašalinti susimovusį narį, tačiau pasirodžius policijai Waingro pasprunka.

Byla tirti imasi leitenantas Vincent Hanna (Al Pacino). Iš informatoriaus sužinojęs, kad anksčiau teistas "plepys" Michael Cheritto (Tom Sizemore) gali būti susijęs su šiuo apiplėšimu, leitenantas įsako savo komandai sekti visus jo ryšius ir greit išaiškina visą gaują, bet neturi jokių įrodymų.

Neil McCauley pastebi, kad yra sekamas, bet neatsisako savo planų. Plėšikų komandai pavyksta atsikratyti policijos uodegos ir apiplėšti banką, tačiau policija, gavusi informatoriaus pranešimą, atvykstą į nusikaltimo vietą. Susišaudymo metu žūsta du gaujos nariai. Likęs gyvas gaujos lyderis sužino, kad juos išdavė pinigų plovėjas gavęs informacijos iš pasprukusio Waingro. Neil'as McCauley nužudo Roger Van Zant'ą jo namuose ir ruošiasi išvykti iš šalies su savo drauge Eady, su kuria susipažino užkandinėje. Sužinojęs kur slapstosi Waingro, neatsispiria pagundai jį nužudyti ir patenka į policijos pasalą. Neil'ui pavyksta nužudyti Waingro ir ištrūkti iš pasalos viešbutyje sukėlus paniką dėl netikro gaisro.

Atlikęs paskutinį juodą darbelį Neil McCauley eina link mašinos, kur jo laukia Eady, mergina suteikusi naują prasmę jo gyvenimui. Gatvėje jo akys susiduria su leitenanto Vincent Hanna akimis. McCauley toldamas atsisuka į Eady, jis neišduoda savo principo nesusisaistyti su jokiu žmogum tiek, kad negalėtum pasprukti per 30 sekundžiu, jei darosi karšta, pradeda bėgti. Leitenantas jį vejasi. Veiksmas persikelia į aerodromą. Kažkiek laiko jie žaidžia slėpynes su pistoletais. Gaujos lyderis žūsta nuo leitenanto kulkų besileidžainčių lėktuvų šviesoje.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą