2012 m. vasario 8 d., trečiadienis

The Pentagon Wars (1998)


Amerikos oro pajėgų papulkininkis John Burton paskiriamas įvertinti šarvuočio Bradley tinkamumą karo veiksmams. Šarvuotis buvo sumanytas, kaip taksi pristatyti pėstininkams į mūšiuo lauką ir atgal, tačiau nuo 1968 metų, kai buvo pradėtas projektuoti, jis pergyveno daugybę modifikacijų. 1981 metais buvo pagamintas pirmasis maketas. Gavosi puikūs mirties spastai, kuriuose pėstininkams buvo belikę vos 6 vietos iš 11 numatytų, pridėta patranka ir prieštankiniai pabūklai, o plieninius šarvus pakeitė aliuminiai, kad šarvuotis galėtų laikytis ant vandens.


Projektavimo darbams vadovauja generolas Partridge. Jis kiša pagalius į ratus papulkininkiui ir neleidžia atlikti realaus apšaudymo testo. Papulkininkiui slapta padeda generolas Smith, kuris vadovavo pirmosios versijos projektavimui, kai dar buvo pulkininkas.

John Burton kariauja popierinį karą su generolu Partridge ir jo karininkais pagal armijos taisykles ir galiausiai prisikasa iki senato. Senato komitetas įpareigoja atlikti apšaudymo testą. Prieš testą kareiviai slapta paruošia šarvuotį apšaudymui nukrypdami nuo specifikacijos. Tačiau po įkvepiančios papulkininkio Burton kalbos kareivinėse, kareiviai susigėsta ir viską gražina į pradinę padėtį.

Po iškilmingo pristatymo iššaunamas vienas sviedinys iš rusiško granatsvaidžio. Šarvuočio vietoje lieka tik šiukšlių krūva. Pasklinda panika, visi bandymą stebėję karininkai ir senatoriai išsilaksto.

Šarvuočio modernizavimui skiriama dar vienas milijardas dolerių. Generolas Partridge ir kiti karininkai paaukšinami. Papulkininkis Burton atleidžiamas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą