2012 m. vasario 4 d., šeštadienis

Bedtime Stories (2008)


Martis, geras tėtis ir prastas verslininkas, siekdamas išpirkti skolas, perleidžia savo motelį Barry Notingham, pakvaišusiam dėl mikrobų verslininkui. Mainais, Barry pažada, kad sulaukęs brandaus amžiaus Marčio sūnus Skeeter (Adam Sandler) taps motelio valdytoju.

Laikui bėgant Martis iškeliauja į dangų, o nediduko motelio vietoje išdygsta milžiniškas viešbutis. Nevėkšla ir svajotojas Skeeter dirba jame parankiniu ir laukia savo paskyrimo valdytoju. Tačiau jis turi konkurentą, pedantišką pasipūtėlį Kendall (Guy Pearce), kuris mezga romaną su lengvabūde pono Notinghamo dukra Violet.

Wendy (Courteney Cox), Skeeter sesuo, prasta virėja ir pikta mokyklos direktorė, išvyksta kelioms dienoms ir palieka broliui prižiurėti savo mažamečius vaikus, berniuką Patrick ir mergaitę Bobbi. Dieną auklės vaidmenį atlieka graži ir gera mergaitė Jill, Wendy draugė mokytoja. Vakarais vaikai leidžia laiką su Skeeter ir jo draugu naiviu beraščiu transvestitu, viešbučio kambarių prižiūrėtoju, Mickey.

Skeeter nusprendęs, kad šmaikščios vaikiškos knygelės netinka jo sesers vaikams, pats pradeda kurti jiems apgailėtinai verksmingas savo gyvenimo parodijas. Vaikai apaugina pasakas netikėtomis detalėmis ir užmiega. Pastebėjęs, kad pasakos iš dalies išsipildo, Marčio sūnus surezga planą, kaip užkariauti viešbučio valdytojo postą. Tačiau ne viskas klostosi, kaip jo planuose. Išsipildo tik vaikų sugalvoti dalykai, o jie primygtinai perša savo auklę ir niekaip neleidžia suartėti su viešbučio savininko dukra.

Galiausiai vaikai išpranašauja Skeeter pergalę prieš ambicingąjį Kendall. Tačiau Marčio sūnus susimauna ir praranda valdytojo postą vos jį gavęs. Reikalai smarkiai suprastėja, kai Kendall paskleidžia gandus, kad Skeeter leido statyti naują dar didesnį viešbutį mokyklos, kurioje dirbo Jill ir Wendy, vietoje.

Skeeter pasinaudoja ryšiais teisėsaugoje ir blokuoja leidimą griauti, atpratina poną Notingham nuo baimės mikrobams, susitaiko su Jill, paskutinę sekundę įsiveržia su motociklu į statybų aišktelę, atlikęs salto sustabdo griovimo darbus, tampa viešbučio valdytoju ir pažemina Kendall bei jo frigidę sąjungininkę. Kambarių prižiūrėtojas Mickey iškeliauja su Violet.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą