2012 m. vasario 7 d., antradienis

The Matador (2005)


Meksiko restorano bare susitinka profesionalus žudikas Julian Noble (Pierce Brosnan) ir šeimos žmogus Danny Wright (Greg Kinnear). Dėl žudiko paranojos jų pažintis prasideda ne itin sklandžiai. Apsikeitę atsiprašymais jie vis gi kartu neuina į koridą, kur Julian pasako, kad yra samdomas žudikas. Danny iš pradžių netiki, paskui susijaudina ir užsimano pažiūrėti, kaip dirba samdomi žudikai. Julian jam parodo išsirinkęs atsitiktinį žmogų. Paskui paprašo Danny paslaugos. Šiam atsisakius, jie išsiskiria.


Vakare Julian ateina atsiprašyt. Ilgai dvejojęs Danny įsileidžią ir paprašo, kad Julian nužudytų žmogų, kuris yra kliutis jo karjeroje. Julianas atsisako ir sako, kad vieną dieną Danny jam už tai padėkos.

Julian keliauja po pasaulį, dulkina moteris ir žudo žmones. Vieną dieną jam pakrinka nervai, jis pradeda įsivaizduoti, kad žudydamas žmogų, jis žudo save ir neįvykdo misijos. Klientas reikalaja jo mirties. Julian suranda Danny ir jo namuose praleidžia naktį. Ryte, kai Danny žmona dar miega,  paprašo namo šeimininko paslaugos vykdant paskutinį užsakymą. Danny ilgai atsikalbinėja, bet sutinka, nes yra skolingas už tai, kad Julian atkalbėjo jį nuo kolegos nužudymo.

Paskutinės užduoties metu Danny padeda visiškai praskydusiam žudikui nužudyti savo bosą. Julian tampa laisvas ir išvyksta į graikiją ramiai praleisti likusio gyvenimo.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą